Volledig scherm
Róbert Munkácsy is geen coach meer van de waterpoloërs van UZSC. © Foto Ruud Voest

UZSC zet waterpolocoach Róbert Munkácsy aan de kant

OntslagRóbert Munkácsy is niet langer de hoofdtrainer van de waterpoloërs van UZSC. 

De Utrechtse club heeft de 35-jarige Hongaar per direct van de eredivisieploeg gehaald, nadat de spelersgroep kenbaar maakte niet langer met de trainer te willen werken.

Het moment van de breuk is opvallend, waar UZSC een vliegende start kent van het seizoen. Vooralsnog werden alle wedstrijden, inclusief de strijd om de Supercup, in winst omgezet en staat UZSC fier bovenaan op de ranglijst in de eredivisie. Toch bleek Munkácsy’s positie onhoudbaar. Er was een niet te overbruggen verschil van inzicht over de speelwijze en de manier van trainen, zo liet de spelersgroep aan de clubleiding weten. 

Kwestie van wennen

Aanvankelijk hoopten alle partijen dat het nog een kwestie van wennen zou zijn. De uitstekende resultaten verbloemden de moeizame werkrelatie eerst nog, maar uiteindelijk bleek een breuk onafwendbaar. De training van gisteravond is geleid door de oudere spelers van de selectie. Munkácsy is, nadat hij op de hoogte is gesteld van het besluit, vertrokken naar Hongarije en komt naar verwachting begin volgende week terug. Hij gaat bij terugkomst met de club in gesprek over de afwikkeling van zijn contract.

Mogelijk gaat hij in een andere rol verder bij de vereniging. Het is nog onduidelijk wie er morgenavond de eindverantwoordelijke is bij de thuiswedstrijd tegen De Ham.

Utrecht