Volledig scherm
Michel van Aken, wordt komend seizoen technisch manager van DEV Doorn. © Foto Ruud Voest

Van Aken technisch manager DEV Doorn

DERDE KLASSEMichel van Aken wordt met ingang van komend seizoen technisch manager bij DEV Doorn. De inwoner van Veenendaal is momenteel bezig aan zijn tiende seizoen als hoofdtrainer bij de zaterdagderdeklasser, waarmee hij vorig jaar kampioen werd.

Volgens bestuurslid Roland Holdinga is de functiewijziging een gevolg van de scheefgroei die binnen de vereniging ontstaan is wat betreft de organisatie van voetbaltechnische zaken. ,,Een technisch manager kan het evenwicht herstellen. Wij zijn blij dat Michel met zijn passie en ervaring de verantwoordelijkheid voor het voetbaltechnisch beleid van de jeugd- en seniorenafdeling oppakt.”

Van Aken: ,,Mijn huidige functie is te splitsen in die van hoofdtrainer, technisch manager en hoofd opleiding, waardoor er teveel op mij afkomt. Ook was ik er niet van overtuigd dat ik na tien jaar volgend seizoen weer hoofdtrainer wilde zijn. Ik ga de functie van technisch manager en hoofd opleiding combineren, daarnaast ga ik in een nog te bepalen vorm jeugdtrainingen geven.”

Zijn eerste actie wordt het strikken van een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen. ,,Het wordt een open sollicitatieperiode, kandidaten binnen en buiten de club kunnen reageren.”

Utrecht