Volledig scherm
Dennis Sluijk voor de Domtoren in Utrecht. De voetbalcoach overleed vorige week vrijdag. © Privéfoto

Voetbalcoach en voormalig FC Utrecht-speler Dennis Sluijk overleden

NecrologieUtrechter Dennis Sluijk, voormalig speler en jeugdtrainer van FC Utrecht en trainer van diverse regionale amateurclubs, is vorige week vrijdag op 48-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

De dinsdag na Pasen, vorig jaar april, reed Dennis Sluijk naar zijn werk. Hoe het kwam, wist op dat moment niemand, maar de Utrechter ging spookrijden op de snelweg. Met dank aan signalen van tegenliggers manoeuvreerde Sluijk zijn auto naar de kant en op zijn navigatie reed hij terug naar huis. Uit ziekenhuisonderzoek bleek dat Sluijk een hersentumor had. De echte klap kwam daarna: na de operatie hoorde hij dat de hersentumor ongeneeslijk was en dat hij hooguit nog drie maanden had te leven.

Die drie maanden werden uiteindelijk anderhalf jaar. Sluijk kreeg vorig jaar augustus als oud-speler en -jeugdtrainer van FC Utrecht een benefietwedstrijd op Zoudenbalch. Een dag waar hij - gezien de omstandigheden - enorm van genoot. Dennis Sluijk ademde voetbal. Op 5-jarige leeftijd begon hij VV Utrecht. Via Elinkwijk belandde hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Tot zijn 23ste zou Sluijk daar blijven voetballen, totdat zijn contract niet werd verlengd. De Utrechter belandde voor drie maanden bij FC Zeeland, maar dat avontuur was van korte duur. De club ging failliet. Hierna zou hij nog jarenlang het shirt van Argon (zondag) uit Mijdrecht dragen. Hier sloot hij ook z'n carrière als speler af.

FC Utrecht

Sluijk keerde terug bij FC Utrecht, waar hij aan de slag ging als jeugdtrainer. Hij voetbalde nog driekwart jaar onder Karel Bonsink bij FC Hilversum. Na zijn ontslag bij FC Utrecht diende Sluijk als trainer in het amateurvoetbal bij Argon (zaterdag), Zevenhoven, OSM’75, Maarssen, Hercules, CSW, Sportlust’46 en MSV’19.

In het dagelijks leven was Sluijk in dienst bij de firma Homan uit Mijdrecht. Acht weken geleden - ter gelegenheid van zijn 25-jarig dienstverband - ging hij op kosten van zijn werkgever naar Fantasialand in Duitsland. Het was zijn laatste reis.

Tot op zijn laatste dag, vorige week vrijdag, hield Sluijk de regie over zijn leven. De dagen voor zijn overlijden waren zwaar. Zijn uitvaart regelde hij tot in detail. Gistermiddag is hij in besloten kring gecremeerd. Op de rouwkaart staat een afbeelding van Dennis Sluijk, met op de achtergrond de Domtoren. Eens een Utrechter, altijd een Utrechter.

Ook de tekst in de kaart schreef hij zelf. Ik zie dit als een belangrijke voetbalwedstrijd. Ik ga er strijdend in, ook al weet ik dat hem niet ga winnen. Ik ga voor de verlenging. Dennis Sluijk laat een vrouw, een zoon van zestien en een dochter van veertien achter.

Utrecht