Volledig scherm
Maarssen - Woezik. © Marc Hoeben

Vrouwen Maarssen promoveren niet naar hoogste amateurniveau

De voetbalsters van Maarssen zijn er niet in geslaagd naar de topklasse te promoveren. In een spannend duel werd vanmiddag met 3-2 van Woezik verloren.

Volledig scherm
Maarssen - Woezik. © Marc Hoeben

De inzet van het duel tussen de vrouwen van Maarssen en Woezik was een plek in de topklasse, het hoogste amateurniveau. Door twee wedstrijden in de play-offs te winnen had Maarssen de wedstrijd op het neutrale terrein van Nivo Sparta in Zaltbommel afgedwongen.

In de eerste helft was Maarssen duidelijk de bovenliggende partij. Anders dan in eerdere play-offwedstrijden leek er van zenuwen geen enkele sprake.

In de vijftiende minuut had Maarssen op voorsprong moeten komen. Na een mooie pass van Linda van der Meijden kwam Sarina Pua alleen voor de keeper van Woezik. Zij miste en zette daarmee ook wel de toon voor de rest van de eerste helft. Want ook Anne Vroege (2x) en Lianne Grinn lieten riante kansen liggen. Zo bereikten de ploegen de rust met een 0-0 stand.

Na de pauze keerden verrassenderwijs de kansen. Maarssen kon het fysieke voordeel minder goed uitspelen, Woezik liet de bal beter rondgaan. De gasten hadden ook nog de pech dat de handige Sarina Pua met een enkelblessure van het veld moest. Uitgerekend vlak daarna, in de 62ste minuut scoorde Woezik via Lara Karsbergen, na een verdedigingsfout van Maarssen.

Daarmee was de ergste pijn van Maarssen nog niet geleden. In de 78ste minuut maakte Milou Stoots de 2-0 voor Woezik.

Maarssen sloeg snel terug. Nico Schat maakte de 2-1. In de 82ste minuut werd het zelfs 2-2 via Marieke Baas en geloofde Maarssen weer in een wonder.

Dat kwam er niet, integendeel. Dankzij de 3-2 van Lara Karsbergen promoveerde Woezik naar de topklasse.

Utrecht