Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd VVIJ - IJFC, de burenruzie in IJsselstein, afgelopen september. © Marnix Schmidt

VVIJ start na de zomer met eerste zaterdagteam

Nieuwe situatieVVIJ start met ingang van komend seizoen met een eerste zaterdagelftal. De IJsselsteinse voetbalclub handhaaft daarnaast de zondagselectie, die nu op de tiende plaats staat in de tweede klasse D.

Volgens Mariëlle Slenders, die samen met Nancy van Tergouw het voorzittersduo van VVIJ vormt, wil de club niet kiezen voor de zaterdag of zondag. ,,De ontwikkelingen richting het zaterdagvoetbal zijn duidelijk en als het aan de KNVB ligt, is weekendvoetbal de stip aan de horizon. Maar het is onduidelijk wanneer het zover is.” 

Quote

Wij willen absoluut voorkomen dat er twee aparte bv’s binnen onze club ontstaan

Mariëlle Slenders, Voorzitter VVIJ

Op verzoek van het bestuur onderzocht Mark van Gaal, de vader van eerste-elftalspeler Melle, de opties binnen VVIJ. Ook zijn de toekomstplannen van de zondagselectie en JO19 geïnventariseerd. ,,Daaruit bleek dat wij veel jeugdleden verliezen als we voor de zondag kiezen, maar stappen wij over naar de zaterdag, dan zijn wij onze huidige status als tweedeklasser kwijt. Een eerste elftal op zaterdag en één op zondag is de beste optie.”

VVIJ gaat met spoed op zoek naar een trainer voor de zaterdagselectie én een technisch manager bovenbouw. Laatstgenoemde gaat onder andere het proces begeleiden van jeugdleden die overgaan naar de senioren. Ook moet hij een goede samenwerking tussen zaterdag 1 en zondag 1 bewaken. ,,We komen ongetwijfeld allerlei uitdagingen tegen, maar wij willen absoluut voorkomen dat er twee aparte bv’s binnen onze club ontstaan”, besluit Slenders.

Utrecht