Volledig scherm
Geinoord ging in eigen huis onderuit tegen WNC. © Martin Veldhuizen

Wederom vervelende middag voor Geinoord

EERSTE KLASSEIn de eerste klasse C verloor Geinoord vanmiddag van WNC. Na negentig minuten spelen stond er 0-4 op het bord. Donkere wolken pakken zich samen boven de ploeg uit Nieuwegein, waar trainer Charles Loots na dit seizoen moet vertrekken.

Jan Maarten van Dijk maakte zijn rentree bij de thuisploeg, nadat hij aan het eind van vorig seizoen voor het derde elftal koos. Van Dijk gaf rust aan zijn verdediging, die de gasten voor rust nauwelijks kansen toestond. Geinoord werd slechts twee keer gevaarlijk. Aanvoerder Vincent Griffioen schoot van een meter of veertig naast, Daniel Kayee poeierde op slag van rust van dezelfde afstand op de lat.

Kort na de pauze leek Griffioen uit een vrije trap de openingstreffer te maken, maar de WNC-doelman redde fraai. Even later kwamen de bezoekers uit een prachtig schot van ex-Geinoorder Willem-Paul van der Heijden op een 0-1 voorsprong, vijf minuten later rondde Rene van Spelen een vlijmscherpe counter bekwaam af: 0-2. Daarmee verdween al het vertrouwen uit de ploeg van Loots, die nog twee treffers moest incasseren.

Door de nederlaag blijft Geinoord voorlaatste met slechts vier punten. Op basis van vandaag wacht de ploeg een zware strijd tegen degradatie.

Utrecht