Volledig scherm
PREMIUM
Columnist John van Loen. © Foto Ruud Voest

‘Wees gewoon open en eerlijk, dan heb je geen gezeik’

ColumnAls boodschap aan alle voorzitters, besturen, commissies en trainers zeg ik: voordat je een nieuwe trainer aanstelt, vertel de huidige coach dat je na het seizoen niet meer met hem verdergaat. Dat is wel zo netjes. Het is ook mijn stelregel als een club mij benadert. Dan is mijn eerste vraag: is het bij de huidige trainer al bekend dat jullie aan het einde van het seizoen afscheid van hem nemen?

Quote

Als hij succes heeft met de club en kampioen wordt, dan is dat zijn verdienste en zal ik hem felicite­ren

John van Loen

Natuurlijk doel ik hier ook op de situatie met Gert Kruys, die vorige week door DHSC is gepresenteerd als nieuwe trainer. Een paar weken geleden, toen de geruchten over zijn komst op zijn hoogtepunt waren, heb ik daar een paar kritische noten over gekraakt. Er zijn mensen die denken dat ik een hekel heb aan Gert of DHSC, maar dat is niet het geval. Ik vind alleen niet dat je hypocriet moet zijn door het te ontkennen als je er door journalisten naar wordt gevraagd. Wees gewoon open en eerlijk, dan heb je geen gezeik. Iedereen wist dat het ging gebeuren. Ik heb het zelf ook uit eerste hand gehoord.

Dat Kruys trainer van DHSC wordt, is een optelsom. Hij is ambassadeur van FC Utrecht, waar Wesley Sneijder een skybox heeft, dus die lijntjes lagen er. Gert heeft alleen zelf voor alle commotie gezorgd. Nu de kogel door de kerk is, roept iedereen: zie je nou wel.

Utrecht