Volledig scherm
Joshua Patrick op archiefbeeld. © Herman Stöver

Zelfs hattrick van vertrekkend topscorer Patrick is niet genoeg voor DOVO

derde divisieEen hattrick van vertrekkend topscorer Joshua Patrick was voor DOVO vanmiddag niet genoeg voor een resultaat in de laatste wedstrijd van het seizoen. In Amsterdam ging laagvlieger De Dijk er in extremis met de overwinning vandoor: 4-3.

En opnieuw was Patrick op schot. De spits en zijn broer Enrico maakten enige tijd geleden al bekend te vertrekken omdat trainer Gert Kruys aanblijft, maar wilde ook na die aankondiging maar niet stoppen met scoren. Al na een kwartier had hij zijn 36ste van het seizoen in het netje liggen, maar echt lang konden de bezoekers niet van die voorsprong genieten. De Dijk, dat dit seizoen voor het tweede jaar op rij degradeert, maakte 1-1 en dat was ook de ruststand.

Met verse krachten Abderrahim Loukili en Marley Berkvens begon de ploeg van Kruys aan de tweede helft. Daarin ging het al gauw mis, na een minuut of 5 in het tweede bedrijf was het 2-1. En dus moest DOVO weer achtervolgen. Dat resulteerde met nog een kwart wedstrijd te gaan in in de 2-2, wederom via Patrick en ditmaal met de hak. Tien minuten later leek Patrick het feestje compleet te maken in zijn laatste wedstrijd voor DOVO, maar zelfs een hattrick was niet genoeg voor ook maar een punt. In de 88ste minuut kwam De Dijk namelijk weer langszij en één minuut later werd het ook nog 4-3.

Zo eindigt een bewogen seizoen voor DOVO in mineur. Bovendien zakken de Veenendalers nog een plaatsje 

Utrecht