Volledig scherm
Ook vandaag had Zwaluwen Utrecht genoeg reden tot juichen. (Archiefbeeld) © Marnix Schmidt

Zwaluwen Utrecht na grote overwinning op twee punten achterstand

DERDE KLASSEZwaluwen Utrecht heeft een ruime overwinning geboekt op HDS. De Utrechters wonnen met 5-1 en staan door de overwinning van koploper Theole nog op twee punten achterstand.

Zwaluwen Utrecht opende zeer sterk op het eigen Sportpark Welgelegen. Al na een minuut leverde een scrimmage voor het HDS-doel een grote kans op, maar deze ging er ook in drie instanties niet in. Ook een één-op-één kans van Jaouad Kanaa trof geen doel. Na ruim twintig minuten opende Zwaluwen dan toch de score. Een prachtige vrije bal van Abdelhafid Ababou kwam via de paal voor de voeten van Jimmy Boele, die niet faalde voor leeg doel. Vijf minuten voor rust verdubbelde Zwaluwen de score. Na een geweldige combinatie tussen Jeff van Kesteren en Geert Vocking vond de eerstgenoemde de paal, waarna Khalid Lamchachti simpel afrondde.

Belangrijke spelers Wilco van Drie en Rudy Hack werden in de rust ingebracht door trainer Joost Kooijman en dat betaalde zich uit. Dat resulteerde in een kansenregen voor HDS. De Leersummers hadden voor de theepauze niks te vertellen, maar in de tweede helft volgde kans op kans. Nadat de Leersumse storm ging rond de zeventigste minuut liggen, maakte Jeff van Kesteren direct de beslissende 3-0 na een mooi schot in de kruising. Een minuut later maakte Van Kesteren direct zijn tweede van de middag, waarna hij zijn officiële hattrick binnen vijf minuten voltooide. Laurens van Dijk redde de eer met de 5-1.

Volgende week speelt Zwaluwen Utrecht de uitwedstrijd bij Sporting’70, de oude club van trainer Michel Blokker.

Utrecht