Volledig scherm
Michel Blokker is geen trainer meer van zondagderdeklasser Zwaluwen Utrecht 1911. © Foto Ruud Voest

Zwaluwen Utrecht zet coach Michel Blokker op non-actief

Derde klasseVoetbalclub Zwaluwen Utrecht 1911 heeft trainer Michel Blokker op non-actief gezet. 

Quote

Ik ben drie weken geleden benaderd door een andere club of ik daar per direct trainer wilde worden en dat heb ik Zwaluwen verteld. Als ik er geen zin meer in had, was ik daar toch naartoe gegaan?

Michel Blokker

De Utrechter kondigde begin dit seizoen aan dat hij zijn contract niet wilde verlengen bij de zondagderdeklasser, maar sindsdien zagen de spelers geen heil meer in een verdere samenwerking. Seniorenvoorzitter Glenn Bronkers: ,,Vanaf het moment dat hij aankondigde niet door te gaan, zagen wij dat zijn inzet afnam. Buiten dat de resultaten tegenvallen, was de trainingsopkomst slecht, trainden ze soms maar drie kwartier en nam het plezier in de spelersgroep af.”

Bronkers sprak vorige week met de selectie over het wel of niet aanblijven van Blokker. ,,Eén van de negentien spelers was neutraal, de rest unaniem. Het was voor mij erg moeilijk om het hem te vertellen, want hij is een vriend en familie, maar het is een besluit in het belang van de vereniging.”

Michel Blokker was niet gelukkig met het moment waarop Zwaluwen de boodschap overbracht: ,,Ik kreeg het woensdagochtend telefonisch medegedeeld, anderhalf uur voordat mijn vrouw geopereerd zou worden. Dat wisten ze, dus daar ben ik niet happy mee. En of ik minder inzet toonde? Ik ben drie weken geleden benaderd door een andere club of ik daar per direct trainer wilde worden en dat heb ik Zwaluwen verteld. Als ik er geen zin meer in had, was ik daar toch naartoe gegaan? Het verwijt over de lage trainingsopkomst en dat ik soms maar drie kwartier trainde, klopt ook niet.”

Blokker wordt opgevolgd door interim-trainers Percy Bronkers en Jeffrey Deegens. Beiden hebben geen papieren, maar de KNVB heeft Zwaluwen Utrecht 1911 tot de winterstop dispensatie gegeven. Daarna moet er iemand voor de groep komen die wel over de benodigde papieren beschikt.

Utrecht