Vliegtuigen van Alitalia.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegtuigen van Alitalia. © EPA

Alitalia lekt al jaren geld, de maat is vol: ontmanteling is enige optie

Alitalia gaat opnieuw op de schop. De geplaagde Italiaanse nationale luchtvaartmaatschappij lijdt al jaren verlies en wordt al even lang door de Italiaanse overheid overeind gehouden. Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw zijn er miljarden gepompt in het bedrijf, maar nog steeds is het lek niet boven. Nu is de maat vol, vinden ze in Brussel.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Nederlandse toeristen halsoverkop teruggehaald na mogelijke hondsdolheid: ‘Snel antistoffen nodig’
  aantal meldingen stijgt
  13

  Nederland­se toeristen halsover­kop terugge­haald na mogelijke hondsdol­heid: ‘Snel antistof­fen nodig’

  Zeker acht Nederlandse toeristen zijn deze zomer met spoed weggehaald uit hun vakantieland nadat ze mogelijk besmet zijn geraakt met rabiës, oftewel hondsdolheid. Dat meldt de Nederlandse alarmcentrale Eurocross Assistance. Het aantal meldingen van Nederlanders die vermoeden het virus in het buitenland te hebben opgelopen stijgt. ,,We weten niet precies waarom, maar het valt ons wel op”, zegt Angela Looyé van Eurocross.