Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

'Als je geen verre reis maakt, is je leven niet compleet'

Bijna driekwart van de Nederlandse millennials verwacht een verre reis te maken. Zij zien het als een essentieel onderdeel van volwassen worden. Geen reislust? ,,Mensen zeiden dat mijn leven niet compleet zou zijn."

Quote

Een bijzondere ervaring plaatsen op Facebook geeft aanzien

Dominic Harrison

Wát? 20 jaar en nog niet in je eentje naar Nieuw-Zeeland geweest?' Onder millennials, geboren tussen 1981 en 1999, groeit de sociale druk om plekken als Bali of Australië te bezoeken. Van deze leeftijdscategorie heeft 27 procent al ruim een maand met een rugzak gereisd en wil 72 procent in de nabije toekomst backpackend de wereld en zichzelf verkennen. Ideaal voor een (zelf ingelast) tussenjaar en zeker als je ouders betalen.

Cher van den Ende (27) heeft het er helemaal mee gehad. Met de selfies bij de Indische olifanten, de foto's van zonsondergangen aan de Kreeftskeerkring en de sprongetjes bij een tropische waterval. Voor haar generatie lijkt reizen een essentieel onderdeel van volwassen worden, maar Cher denkt er anders over. Het is gewoon niet aan haar besteed, al krijgt ze dat niet uitgelegd.

  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.