Volledig scherm
Carnaval Festival hadden ze al in de Efteling. © Dolph Cantrijn

Als laatste 'plaats' in Brabant heeft Efteling nu ook een carnavalsnaam

Carnaval Festival hadden ze al, maar de Efteling moest het tot nu toe doen zonder echte carnavalsnaam. Natuurlijk lag het attractiepark al in Turfstekerslaand, maar vanaf nu gaat het afgebakende stukje Kaatsheuvel tijdens carnaval door het leven als Efteldonk. 

De naam is bedacht door Daphne Verstijnen, al waren er meer inzenders met deze naam. De Efteling koos voor de combinatie van de eigen naam met het Bossche Oeteldonk.

Op Facebook konden fans van de Efteling namelijk meedenken over de naam. Er kwamen veel creatieve namen voorbij. Pieckersgat, Blijesmoelendorp, Kabouterkesgat, A'Laafengat en Holle Bolleburg werden het niet. Of er ook echt gecarnavald wordt in de Efteling is maar afwachten. Het is nog niet bekend of er echt carnavalsactiviteiten zijn in Efteldonk. 

Als Brabanders moesten kiezen tussen carnaval of de Efteling, valt de keuze trouwens in de meeste gevallen op het attractiepark, onderzocht de Universiteit van Amsterdam vorig jaar. De meerderheid van de Brabanders gaat liever naar de Efteling dan dat ze carnaval vieren.