Volledig scherm
© Shutterstock

Budget-alternatieven: 'Verruil Amsterdam voor Utrecht'

Foto'sEuropese hoofdsteden zijn geliefd onder reizigers, maar er zijn goedkopere keuzes. The Independent zet alternatieve reisbestemmingen op een rijtje. Zo doen volgens de Britse krant de pittoreske Utrechtse kanalen zeker niet onder voor de grachten in de dure hoofdstad Amsterdam. 

Amsterdam - Utrecht

Volledig scherm
De Domtoren © Shutterstock

Utrecht is het ideale alternatief voor het prijzige Amsterdam. Utrecht heeft kanalen en een brede selectie aan musea met Nederlandse kunst tot Australische tentoonstellingen. ,,Het ligt centraal en binnen een half uur ben je van Schiphol in het centrum van Utrecht.

Kopenhagen - Turijn

Kopenhagen is geliefd vanwege het kenmerkende Deense design en het lekkere eten. De Italiaanse stad Turijn is een goed alternatief, omdat het een lust voor de ogen en maag is. De voormalige designhoofdstad heeft een grote creatieve gemeenschap met mooie musea, designwinkels, hippe barretjes en cafés. Wijn en witte truffels zijn de specialiteiten. 

Volledig scherm
© Shutterstock

Londen - Manchester

Manchester wordt steeds populairder op cultureel vlak. Denk aan de Whitworth Art Gallery en het Home Arts Centre. De buurt, het Northern Quarter, is gelijkwaardig aan het oosten van Londen met coole barretjes en restaurants. Manchester heeft steeds meer luxe hotels, waaronder King Street Townhouse, het is het enige hotel met een zwembad op het dak met uitzicht over de stad. 

Volledig scherm
© Shutterstock

Wenen - Boedapest

Met zijn grote boulevards en imposante architectuur lijkt Boedapest zeer op de Oostenrijkse hoofdstad. De hoofdstad van Hongerije is visueel gezien echter ruiger, maar dan op een goede manier. 

Volledig scherm
© Shutterstock

Parijs - Lille (Rijsel)

Voor wie een vleugje Parijs wil, kan kiezen voor Lille. Het Palais des Beaux Arts de Lille is een van de beste musea in Frankrijk.  Een van de architectonische hoogstandjes is Gare du Nord, wat steen voor steen is verplaatst van Parijs naar Lille in de 19de eeuw. 

Volledig scherm
© Shutterstock