Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Geen abonnement meer nodig voor pech op de weg

(PARTNERBIJDRAGE)De app RoadGuard gaat de concurrentie aan met abonnementen voor pechhulp.
Wie doorgaans weinig panne onderweg heeft, zou voordeliger uit zijn met de app omdat per keer betaald kan worden, claimt RoadGuard.

RoadGuard werkt als een soort Uber: vooraf weet je wat de kosten zijn voor pechhulp, welke monteur naar je toe komt en hoe laat hij bij je is. De hulp kan overal in Nederland ingeschakeld worden op ieder tijdstip van de dag. 

Pechhulp
,,Alles gaat tegenwoordig immers mobiel en on demand is een must. We zijn vanaf het begin begonnen vanuit de vraag: hoe zou pechhulp er idealiter uitzien als er nog geen pechhulp zou zijn?", zegt Robin Clements, directeur bij Centraal Beheer Achmea, de bedenkers van de app.

ANWB

Quote

Het zou niet voor de hand liggen om dezelfde koers te gaan varen, maar zeg nooit nooit.

Ad Vonk, ANWB

ANWB is de bekendste Nederlandse maatschappij die pechhulp kan verlenen. Bij hen is het niet mogelijk om zonder abonnement pechhulp te krijgen op de weg. ,,We maken ons geen zorgen om deze nieuwe concurrent. We blijven scherp en laten zien wat wij te bieden hebben. Het zou niet voor de hand liggen om dezelfde koers te gaan varen als de RoadGuard, maar zeg nooit nooit", zegt ANWB-woordvoerder Ad Vonk.

,,We hebben zelf ook een app waarbij we leden makkelijker en sneller hulp kunnen bieden, zowel in het binnen- als in het buitenland. We moeten afwachten of mensen de RoadGuard-app gebruiken en interessant vinden, dat gaan we zien."

Verschillende verzekeraars

In Nederland worden er verschillende verzekeringen aangeboden voor pechhulp. Veel mensen weten hier nog weinig vanaf, daarom staan hier een aantal van deze verzekeringen op een rij: 
- Allianz Global Assistance
- Blij dat ik rij.nl
- Route Mobiel