Gezin 'Ik Vertrek' trotseert bijna 49 graden op Sicilië: 'Alsof je door de woestijn loopt’

VIDEOAlsof je door een kurkdroge Afrikaanse woestijn zwalkt, met voortdurend een gloeiend hete föhn in je gezicht. Zo omschrijft Natasja Janssen uit Landgraaf het reilen en zeilen op Sicilië, waar gisteren met 48,8 graden een Italiaans en mogelijk een Europees record werd gemeten. Natasja bestiert op het Italiaanse eiland met haar echtgenoot een bed and breakfast, midden tussen de olijf- en wijngaarden in Chiaramonte Gulfi. ,,Onze Nederlandse gasten blijven zo veel mogelijk binnen.“

7 reacties

 • inge de graaf

  2 maanden geleden
  Inderdaad Roy Alphenaar, heb zelf in Z Spanje gewoond en dan weet je dat het er warm is in de zomer, ookal is 46C zeldzaam en zie ik dat nooit staan bj Sicilie, waar juist meestal een zeewindje staat...
 • tanya Smiley

  2 maanden geleden
  vroeger heb ik in een buitenwijk van athene griekenland gezeten en toen was het ook 46 graden. en toen deed ik niets anders dan water drinken in de schaduw. en slapen. echt niet fijn. dus ik heb liever dit typische Hollandse zomerweer.
 • Astrid Beek

  2 maanden geleden
  Voor deelnemers aan Ik Vertrek is het niet warmer dan voor alle andere mensen op Sicilië hoor, ook niet voor alle andere Nederlanders die daar wonen.
 • Roy Alphenaar

  2 maanden geleden
  Als ik naar zuiden ga op vakantie Italië Spanje Griekenland bv ga je voor het warme weer.Ook als je er gaat wonen of heb je er niet bij nagedacht toen je daar een bb&b begion.Tip voor de kou behalve zo,n 3 maanden ga voor kou naar Scandinavië.
 • Cees van den Blink

  2 maanden geleden
  Wat zoek je er dan ?