Volledig scherm
Een toerist in het centrum van Valencia. © Shutterstock

Google ziet het: we willen naar Valencia!

InfographicValencia rukt op als populaire stad om een trip naar te maken. Dat ziet Google, die de zoekopdrachten van reislustige Nederlanders onder de loep nam. Ook werd gekeken wie naar ons kikkerlandje toe willen. We blijken het meest populair bij  Duitsers.

Volledig scherm
In eerste instantie waren aanslagen reden om weg te blijven van de overvolle Ramblas in Barcelona, inmiddels lijken berichten over topdrukte de opmars van Valencia te verklaren. © AFP

Vandaag introduceert Google de ‘travel monitor’, die analyseert waarnaar we zoeken als we op vakantie willen. Vlak na de aanslagen in Barcelona, in augustus vorig jaar, was te zien hoe er voor stedentrips plots meer naar Valencia werd gezocht. Dat bleek geen tijdelijk piekje: nog altijd zoeken we meer naar Valencia dan Barcelona. Dat die stad oprukt, heeft vermoedelijk niet meer zozeer te maken met de aanslagen, maar ook met berichten over topdrukte in Barcelona, waar de straten zijn vergeven met rondschuifelende toeristen.

Volledig scherm
Verschil tussen zoekopdrachten naar Valencia en Barcelona. © Google


Naar Nederland

Maar Google keek ook wie er naar ons land toekomen. Duitsers blijken de meeste interesse te hebben in een vakantie in Nederland, maar we zijn ook populair onder Britten en Belgen. Terwijl Duitsers zich suf googlen om in de buurt van het strand te komen – ze zoeken naar informatie over Den Haag en Zandvoort – is het de Britten en Belgen meer om Rotterdam en Maastricht te doen. Alle drie de groepen zoeken overigens naar info over Amsterdam.

Overigens moeten Nederlanders soms ook flink aan de bak als het gaat om het vinden van een echt exotische bestemming, simpelweg omdat we niet in de smiezen hebben waar ze liggen. Zo wordt gekeken waar Kaapverdië nu precies ligt, net als Dubai, Curaçao, Mauritius en Bora Bora. 

We blijken ook gewoon weer naar Turkije te willen. Reisorganisaties constateerden eerder al dat die plek na de afschrikwekkende politieke onrust weer terug is, dat is ook in de zoekopdrachten te zien. 

Volledig scherm
Klik op de infographic om deze te vergroten © Google

Poll

Dagjesmensen Venetië betalen 3 euro entree. Is dat ook een goed idee voor drukke plekken in Nederland zoals in Amsterdam?

  • Zeker! Invoeren! (58%)
  • Niet doen! (42%)
33328 stemmen