ANP
Volledig scherm
© ANP

Heel Nederland rood op Europese coronakaart, Groningen donkerrood

Nederland is een rode vlek geworden op de Europese kaart van de corona-uitbraak, omdat het aantal nieuwe gevallen de laatste weken explosief stijgt. Groningen is donkerrood, omdat de uitbraak daar naar verhouding het ergst is. De andere elf provincies zijn iets lichter rood.

48 reacties

 • G. Kees

  2 jaar geleden
  Ik lees hier een hoop reacties; de ene groep geeft de jongeren de schuld, anderen, de feestgangers. Zei H. de Jong niet "Dansen met Jansen"? Vergeet iedereen dat Rutt op en co verteld hebben dat ieder uit India hier welkom is, terwijl andere lande de grenzen gesloten hebben voor vliegverkeer uit India voor de zeer besmettelijke variant? Vindt iedere het gek dat de variant hier dan terecht komt? Vergeet ieder ook dat Rutt op leraar van beroep is, maar ineens (vergeten??) de jeugd niet begrijpt?
 • Rijn van Dijk

  2 jaar geleden
  En vooral in de media zoveel mogelijk "deskundigen tevoorschijn toveren die maar blijven zeuren dat de jeugd het zo zwaar te verduren heeft gehad. Onzin. Heel de bevolking kreeg het voor zijn kiezen. De jeugd die tot nu zo'n beetje alles in de schoot geworpen heeft gekregen krijgt nu misschien wel de belangrijkste les van hun leven. Niet alles gaat vanzelf , soms moet je er voor knokken, en soms moet je kunnen incasseren en soms moet je dingen laten. Dat feestje komt wel weer.
 • Herman Veen

  2 jaar geleden
  Ze moeten alleen de ziekenhuis opnames gaan tellen. Niet de testen met de niet zo betrouwbare PCR test. Dan is er niet zoveel aan de hand.
 • Cristiano Ramos

  2 jaar geleden
  Is toch niet zo raar dat wij nu (donker)rood kleuren, wij zijn toch het volk die zich niet monddood laat maken? Wij zijn toch volk die het allemaal zo goed weet? Die hun kinderen niet willen aanpakken maar pamperen want ze moeten hun mening kunnen uit en hun vrijheid hebben. Tja shit happens. Wij houden ons nu al maanden aan de regels, zijn allen gevaccineerd en inmiddels opgebrand, nu wij gáán gewoon op vakantie. Ik heb nu ook maling aan de rest, sorry.
 • Patrick Wolf

  2 jaar geleden
  En dat terwijl er in Groningen geen doden zijn te betreuren en ook geen nieuwe ziekenhuisopnames hebben plaatsgevonden.