ANP
Volledig scherm
© ANP

Heel Nederland rood op Europese coronakaart, Groningen donkerrood

Nederland is een rode vlek geworden op de Europese kaart van de corona-uitbraak, omdat het aantal nieuwe gevallen de laatste weken explosief stijgt. Groningen is donkerrood, omdat de uitbraak daar naar verhouding het ergst is. De andere elf provincies zijn iets lichter rood.

49 reacties

 • G. Kees

  2 weken geleden
  Ik lees hier een hoop reacties; de ene groep geeft de jongeren de schuld, anderen, de feestgangers. Zei H. de Jong niet "Dansen met Jansen"? Vergeet iedereen dat Rutt op en co verteld hebben dat ieder uit India hier welkom is, terwijl andere lande de grenzen gesloten hebben voor vliegverkeer uit India voor de zeer besmettelijke variant? Vindt iedere het gek dat de variant hier dan terecht komt? Vergeet ieder ook dat Rutt op leraar van beroep is, maar ineens (vergeten??) de jeugd niet begrijpt?
 • Rijn van Dijk

  2 weken geleden
  En vooral in de media zoveel mogelijk "deskundigen tevoorschijn toveren die maar blijven zeuren dat de jeugd het zo zwaar te verduren heeft gehad. Onzin. Heel de bevolking kreeg het voor zijn kiezen. De jeugd die tot nu zo'n beetje alles in de schoot geworpen heeft gekregen krijgt nu misschien wel de belangrijkste les van hun leven. Niet alles gaat vanzelf , soms moet je er voor knokken, en soms moet je kunnen incasseren en soms moet je dingen laten. Dat feestje komt wel weer.
 • Herman Veen

  3 weken geleden
  Ze moeten alleen de ziekenhuis opnames gaan tellen. Niet de testen met de niet zo betrouwbare PCR test. Dan is er niet zoveel aan de hand.
 • Cristiano Ramos

  3 weken geleden
  Is toch niet zo raar dat wij nu (donker)rood kleuren, wij zijn toch het volk die zich niet monddood laat maken? Wij zijn toch volk die het allemaal zo goed weet? Die hun kinderen niet willen aanpakken maar pamperen want ze moeten hun mening kunnen uit en hun vrijheid hebben. Tja shit happens. Wij houden ons nu al maanden aan de regels, zijn allen gevaccineerd en inmiddels opgebrand, nu wij gáán gewoon op vakantie. Ik heb nu ook maling aan de rest, sorry.
 • Patrick Wolf

  3 weken geleden
  En dat terwijl er in Groningen geen doden zijn te betreuren en ook geen nieuwe ziekenhuisopnames hebben plaatsgevonden.
 1. Vakantiegangers moeten op zwarte zaterdag rekenen op lange files op Duitse en Franse snelwegen

  Vakantie­gan­gers moeten op zwarte zaterdag rekenen op lange files op Duitse en Franse snelwegen

  De ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, waarschuwt vakantiegangers dat de veelgebruikte snelwegen A1 en A61 in Duitsland deels onbegaanbaar zijn door de schade die het hoogwater deze maand heeft aangericht. Er zijn omleidingsroutes van tientallen kilometers lang, maar bestuurders moeten overal rekening houden met lange files. In Frankrijk wordt het morgen ook druk op de weg vanwege de beruchte zwarte zaterdag, waarschuwt de ANWB. ,,Als het even kan, vertrek pas zondag.”
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 3. Nederlandse jongeren vallen landgenoten aan op Mallorca, één man zwaargewond in ziekenhuis

  Nederland­se jongeren vallen landgeno­ten aan op Mallorca, één man zwaarge­wond in ziekenhuis

  Een 27-jarige Nederlander ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis op Mallorca. Hij werd afgelopen woensdagnacht volgens de Spaanse politie zonder reden tegen het hoofd getrapt door minimaal één landgenoot die deel uitmaakt van een groep van zeker twaalf jonge vakantiegangers. De politie heeft één aanhouding verricht, de rest van de groep toeristen zou vervroegd terug naar Nederland zijn gevlogen.