Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

‘Houdt de piloot ons wel in de lucht!?’

In de herfst is de kans op turbulentie het grootst, tienduizenden Nederlanders stappen dan ook bang het vliegtuig in. Verminder je angst: schrijf op wat je ziet.

 1. Voorlopig weer streep door vakantie Griekse eilanden: 'Dit slaat echt helemaal nergens op’
  58

  Voorlopig weer streep door vakantie Griekse eilanden: 'Dit slaat echt helemaal nergens op’

  Een vakantie op de Griekse eilanden wordt weer op de lange baan geschoven. Amper twee weken nadat het kabinet het licht op groen zette, wordt het reisadvies voor onder meer Kos, Mykonos en Rhodos vanaf zondag weer teruggedraaid naar code oranje. Reizen naar die eilanden wordt afgeraden. Vakantiegangers die er al zijn, moeten bij terugkeer in quarantaine. ‘Dit is écht van de zotte’, reageren ze. Ook de lokale autoriteiten stellen dat het veilig is op de eilanden.
 2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.