Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Je koffer slim inpakken is vooral de kunst van het weglaten

Liefst stoppen we ons hele hebben en houden erin als we op vakantie gaan. Gelukkig kan een moderne koffer wel wat hebben, maar vol = vol. Hoe zorg je dat ook je koffer de vakantie overleeft?

Hij moet tegen een stootje kunnen en toch zo licht mogelijk zijn, goed afsluitbaar, makkelijk te tillen en te rollen en handig zijn ingedeeld. Maar welke koffer moet je hebben? Vlieg je voor een weekendje naar Barcelona of Rome, kies dan voor een bescheiden rolkoffer die als handbagage mee kan. Voor een grote koffer die in het bagageruim meegaat, moet je bijbetalen. Wat wel ontzettend suf is: alle vliegmaatschappijen hanteren eigen regels voor de toegestane afmetingen en het gewicht van koffers, zowel voor hand- als ruimbagage. Dat maakt het lastig kiezen bij aankoop. Met een rolkoffer van 55x35x25 centimeter blijf je bij de meeste maatschappijen die op Europese bestemmingen vliegen binnen de normen voor handbagage. Check in elk geval op de site van je vliegmaatschappij de exacte bagageregels en -tarieven.

  1. Zelfs New York is nu een slaapstad: griezelig leeg in ‘de stad die nooit slaapt’
    PREMIUM
    foto's

    Zelfs New York is nu een slaapstad: griezelig leeg in ‘de stad die nooit slaapt’

    De barkrukken liggen met de poten in de lucht op tafel, de roldeuren zijn dicht, de straten leeg. De Lower East Side, in het New Yorkse stadsdeel Manhattan, is een buurt waar het nachtleven normaal gesproken naadloos overgaat in de drukte van de dag. Nu doet de Mexicaanse taqueria aan Essex Street dienst als helverlicht baken in de duisternis. Binnen staat Ricardo Espinoza zich te vervelen achter de balie. Hij is gewend op dit uur, rond tienen in de avond, taco’s te beleggen voor de klanten van de bar twee pandjes verderop.