Daly met de blinde en dove passagier.
Volledig scherm
Daly met de blinde en dove passagier. © Facebook

Lof voor meisje (15) dat blinde en dove passagier liefdevol bijstaat op vlucht

Een facebookpost over meisje van vijftien gaat viraal nadat ze op een vlucht een blinde en dove man spontaan had bijgestaan. Een andere passagier nam een sprekende foto van de twee en postte die op Facebook. 650.000 mensen deelden het bericht al en meer dan 1,2 miljoen liketen het.

Clara Daly reisde met haar moeder van Boston (Massachusetts) naar Los Angeles. Op hun vlucht zat ook Tim Cook, een blinde en dove man die terugkeerde naar huis in Portland (Oregon). Een andere passagier op de vlucht van Alaska Airlines, Lynette Scribner, beschreef op Facebook wat ze zag. ,,Een vrouw tekende in de handpalm van de man zodat hij de woorden kan voelen. Na een paar minuten begreep ik dat de man zowel doof als blind was."

Cook werd het zo aangenaam mogelijk gemaakt. Een passagier had zijn plaats aan hem afgestaan zodat hij niet in het midden moest zitten, maar aan het gangpad. Maar de crew zocht iemand die met Cook kon communiceren. Clara Daly bood haar diensten aan. Ze had een jaar lang Amerikaanse gebarentaal gestudeerd, omdat ze die vreemde taal door haar dyslexie het makkelijkst kon aanleren.

Daly kwam een paar keer tot bij de man, om hem water te geven en hem te zeggen hoe laat het was. Op het einde wilde hij gewoon een praatje maken. Het tienermeisje bleef een half uur naast hem zitten kletsen. Ze tekende de tekens van de gebarentaal in zijn hand. ,,Hij vroeg haar op een gegeven moment of ze mooi was en ze bloosde", schreef Scribner. De buurman slaagde erin Cook een positief antwoord te geven. ,,Dit brengt ons op mooie wijze in herinnering, in vaak al te vreselijke tijden, dat er nog altijd heel goeie mensen zijn die elkaar willen helpen", aldus Scribner.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”