Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Mountainbiken in Kroatië: moerassen en natuurparken in Slavonië

ReizenWe kunnen nog niet op reis, maar als dat straks wél weer kan, is Slavonië misschien een fijne bestemming. De groene, heuvelachtige streek in het oosten van Kroatië kan goed te voet en op de fiets worden verkend.

1. Veerkrachtig Vukovar
De muziek in de felroze gekleurde passagiersboot staat een tikkie te hard, vlak voor vertrek van een drie kwartier durende vaartocht vanuit Vukovar over de Donau. Het klinkt als militaire marsmuziek, bombastisch. Een bijzonder welkom op deze gloednieuwe elektrische boot met plek voor zestig passagiers. Wanneer de Magenta 1 Vukovar Waterbus - zoals de boot voluit heet - gaat varen, draait de goedlachse kapitein het volume gelukkig flink omlaag. Tot vreugde ook van gids Gorana Kušic: haar stem reikt al niet zo ver. Kušic - ook werkzaam als curator bij het Vukovar Municipal Museum - is geboren en deels getogen in Vukovar. ,,Tijdens de oorlog in de jaren 90 heb ik een paar jaar in Duitsland gewoond, maar ik ben blij dat ik weer terug ben’’, vertelt ze.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”