Volledig scherm
© Attractiepark Duinrell

Museum, attractiepark of dierentuin? Ouders en kinderen zijn het oneens

Kinderen en hun ouders zijn niet echt eensgezind als het gaat om de keuze voor een dagje uit. Moeders geven de voorkeur aan het museum, vaders gaan liever naar een pretpark. De kinderen kiezen op hun beurt voor een dierentuin. Dit blijkt uit het Jongeren Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

Gelukkig biedt de Efteling uitkomst voor het hele gezin, zo blijkt uit het onderzoek dat is uitgevoerd onder 1.800 jongeren tussen de 4 en 18 jaar en 1.600 volwassenen. Het attractiepark is bij zowel ouders als kinderen het meest geliefde dagje uit. 

Over een bezoek aan het Rijksmuseum en Madurodam wordt het meest gekibbeld binnen gezinnen. Deze twee bestemmingen staan onder ouders respectievelijk op plaats 6 en 8. Bij de kinderen komen ze echter niet in de top-10 voor. Het Rijksmuseum komt bij de jeugd niet verder dan de twintigste positie en Madurodam staat op plaats twaalf.

,,Gelukkig voor deze twee oer-Hollandse bestemmingen, bepalen de ouders vooral de bestemming van een dagje uit. Bij museumbezoek zijn ouders zelfs in twee derde van de gevallen de initiators. Vooral moeders zijn erg enthousiast over het Rijksmuseum'', aldus merkadviseur Hendrik Beerda. De dagattracties die bij de jeugd juist veel beter scoren dan onder ouders zijn het Spoorwegmuseum, Duinrell en Julianatoren.

Top-10 dagattracties voor kinderen

1. Efteling
2. Dolfinarium
3. Apenheul
4. Safaripark Beekse Bergen
5. Slagharen
6. Het Spoorwegmuseum
7. Duinrell
8. Anne Frank Huis
9. Artis
10. Julianatoren

Top-10 dagattracties voor ouders

1. Efteling
2. Anne Frank Huis
3. Safaripark Beekse Bergen
4. Dolfinarium
5. Apenheul
6. Rijksmuseum Amsterdam
7. Artis
8. Madurodam
9. Walibi Holland
10. Slagharen