Nederlandse campings razend populair in warme zomermaanden

Op de Nederlandse campings was het deze zomer veel drukker dan normaal. Het aantal gasten steeg in juli en augustus naar 1,7 miljoen. Volgens het CBS is dat bijna 11 procent meer dan vorig jaar in dezelfde maanden. Het aantal overnachtingen nam eveneens toe, naar 10,5 miljoen (plus 4,8 procent).

Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt verder dat Zeeland het populairst was onder de kampeerders, zowel uit binnen- als buitenland. Onder de buitenlandse campinggasten waren vooral Duitsers en in mindere mate Belgen. Gelderland staat op de tweede plaats, die provincie was vooral in trek bij Nederlandse kampeerders. Groningse campings waren het minst in trek.

Ook hotels trokken meer gasten. Ze telden in juli en augustus 5,8 miljoen gasten, ruim 5 procent meer dan vorig jaar zomer. Het aantal overnachtingen steeg met dik 7 procent maar 10,8 miljoen. Er waren meer Nederlandse gasten, maar er waren vooral ook meer buitenlandse gasten. Ze kwamen uit Duitsland, Groot-Brittannië, België en de Verenigde Staten.

Bungalowparken verwelkomden ook meer bezoekers, een plus van 4 procent ten opzichte van zomer 2107. De toename van het aantal gasten en overnachtingen leidde vanzelf tot een stijging van de omzet in de hele logiesbranche.

Volledig scherm
Vakantiegangers op camping De Duinhoeve. Door het mooie weer in Nederland kozen lastminuteboekers eerder voor een vakantie in eigen land. © ANP