Onzekerheid heerst in toerismebranche: ‘Duitsers zijn terughoudend’

ToerismecijfersEr komen dit jaar weer veel meer toeristen naar Nederland dan in coronajaar 2021. Maar volgens toerismebureau NBTC zijn het er nog lang niet zoveel als in topjaar 2019. Vooral Nederlanders, Duitsers en Amerikanen laten het afweten, onder meer door de oorlog in Oekraïne, stijgende prijzen en na-ijlende corona-angst.

30 reacties

 • W.Z. Zuid

  6 maanden geleden
  Vakantie in Nederland? Nee dank u. Kijk eens naar de prijzen van accommodaties, horecaprijzen, benzine niet te vergeten. Net over de grens goedkoper en een andere omgeving. Smaken verschillen gelukkig.
 • Peter Wortelboer

  6 maanden geleden
  Ze gaan nu een uur op het terras zitten op een biertje,zelf gezien!
 • M.G. Bults

  6 maanden geleden
  Niet meer dan logisch. Ik heb op een terras twee koppen koffie en een broodje besteld. Moest om dat te betalen een tweede hypotheek nemen. ;-)
 • JOHN MULDER

  6 maanden geleden
  John Mulder @ Scherpenburg: de AOW en de bijstandsuitkeringen worden losgekoppeld. De bijstand stijgt maar de AOW niet meer. Dat is het kabinetsbesluit. De automatische aanpassing verdwijnt daarmee achter de horizon.
 • Peter Wortelboer

  6 maanden geleden
  Nou niet waar ik woon aan de kust,ze zijn er allemaal weer hoor en zie ze wel heel benauwd kjiken in de supermarkt met afrekenen,een terrasje pakken wordt nu ook vermeden want voor de prijs van 2 koppen koffie daar heb je thuis 2 dagen te eten!
 1. Schiphol gaat luchtvaartmaatschappijen 350 euro betalen per geannuleerde reiziger

  Schiphol gaat luchtvaart­maat­schap­pij­en 350 euro betalen per geannuleer­de reiziger

  Schiphol gaat luchtvaartmaatschappijen 350 euro betalen per passagier die niet kan vertrekken door de nieuwe beperkingen op de luchthaven. BARIN, de belangenvereniging van in Nederland actieve maatschappijen, zegt dat het met ‘tegenzin’ akkoord is gegaan met het voorstel van Schiphol ‘om erger te voorkomen’. De afspraken lijken op regelingen die de partijen eerder hebben getroffen vanwege de beperkingen. Schiphol en BARIN konden niet direct aangeven hoeveel geld dit de luchthaven naar verwachting in totaal gaat kosten.