Toeristen lopen met een mondkapje over de boulevard langs het Levante-strand van Benidorm aan de Costa Blanca.
Volledig scherm
Toeristen lopen met een mondkapje over de boulevard langs het Levante-strand van Benidorm aan de Costa Blanca. © ANP

Op vakantie naar Portugal, Spanje en Griekenland kan bijna weer, boekingen stromen binnen

Rutte en De Jonge zullen morgenavond zeggen dat het advies om niet naar het buitenland te reizen vervalt per 15 mei. Vanaf dan worden de reisadviezen weer per land gegeven. Naar verwachting gaat het advies voor enkele landen dan weer naar geel of zelfs groen, zeggen ingewijden. Dat betekent dat het straks weer mogelijk is om naar een aantal landen - waar de coronasituatie gunstig is - op vakantie te gaan en dat laten we ons geen twee keer zeggen. 

12 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Waarom duurt alles zolang voordat een land geel word. Wij zijn gepensioneerden en willen eind juni naar Noorwegen maar het is nu nog steeds rood terwijl Noorwegen goed bezig is met corona bestrijden. Bert Bekman.
 • Andre Schmeetz

  1 jaar geleden
  Wanneer kunnen we eindelijk weer naar de costa's in Spanje?
 • van der Kemp

  1 jaar geleden
  hoop wel dat heel spanje open gaat, dus vastenland , lees ik nog weinig van om met de auto te reisen.
 • M Gouw

  1 jaar geleden
  'Veel mensen hebben een vakantie in Nederland geboekt, maar zullen die annuleren als een buitenlandse vakantie er toch in zit, verwacht ABN Amro.' Waar houdt de bank zich vandaag de dag mee bezig? Schaduwvakanties?
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Dan kunnen de vakantie gangers weer heerlijk besmet terug komen, en dan begint de ellende weer opnieuw hier. Onbegrijpelijk
 1. Bij dalende cijfers gaan sportscholen en dierentuinen 18 mei open, mogelijk ook ruimere terrastijden
  Play
  VIDEO

  Bij dalende cijfers gaan sportscho­len en dierentui­nen 18 mei open, mogelijk ook ruimere terrastij­den

  Het kabinet wil de coronaregels vanaf 18 mei versoepelen: sportscholen, dierentuinen, pretparken en andere zogenoemde doorstroomlocaties mogen dan weer open. Ook wordt overwogen om de terrastijden te verruimen: die kunnen mogelijk 's ochtends al open, in plaats van om 12.00 uur. Dat melden Haagse bronnen aan deze site. Harde voorwaarde is wel dat het aantal ziekenhuisopnames de komende week blijft dalen.