Voor de horeca op Scheveningen is het niet bepaald een topjaar. Deze foto werd donderdagmiddag om 16.00 uur genomen op de boulevard. Veel terrassen zijn leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de horeca op Scheveningen is het niet bepaald een topjaar. Deze foto werd donderdagmiddag om 16.00 uur genomen op de boulevard. Veel terrassen zijn leeg. © Frank Jansen

Oudste badplaats van Nederland piekert zich suf over wegblijven bezoekers: ‘De belevenis is niet optimaal’

Op een paar hele drukke dagen na, bleef het ondanks het prachtige weer deze zomer opvallend rustig op het strand van Scheveningen. Strandtenthouders hebben het over ‘een rampzalige zomer’. De gemeente denkt dat mensen door de stijgende prijzen ‘twee keer nadenken’ over een dagje strand, maar ondernemers en politici vermoeden dat het probleem echt bij de badplaats ligt. ‘Er moet een charmeoffensief komen'. 

366 reacties

 • F.T.M. Stöger

  1 maand geleden
  Op donderdag 28 juli bezoeken een vriendin en ik Scheveningen, een badplaats met vergane glorie van weleer. Parkeren in de BKS: zgn.VOL. Ca. 4 uur later rijd ik inmiddels € 18,00 lichter in de portemonnaie naar buiten! Bezoeken restaurant La Galeria voor een drankje: prima kwaliteit! Na wandeling dineren wij gezellig in Beachhouse Miss Maui. Sfeer! Bestellen 2 gegrilde Zalmfilets met minisalade en frites voor € 51,00. Vraag ober: is kinderportie? 2 desserts en 2 drankjes= € 82,30. 1 avond=€ 115.
 • J.P.W. Rutjes

  1 maand geleden
  Het was altijd de mooiste badplaats die er was, helaas is het voor ons niet meer te doen, het parkeergeld is schandalig hoog. En wat je voor een lunchhap moet afrekenen daar eet ik thuis de hele week voor. Hou het gewoon en gezellig dan is het voor iedereen weer een fijn dagje uit waar je met veel plezier aan terug kan denken.
 • Jan Hendrik van Pelt

  1 maand geleden
  Voor de bewoners van den Haag en omstreken, trams en bussen ruimschoots laten rijden. Voor fietsers en scooters ruime parkeerplaatsen. Voor bezoekers van buiten de stad grote parkeerplaatsen maken en dan met de metro b.v. naar Scheveningen. Voor de strandtentbezitters de bedden en de parasols tegen heel populaire prijzen verhuren, dat is meer service. Dan consumeren ze ook meer lijkt ons.
 • Freddy Tender

  1 maand geleden
  Ging jaren lang naar Scheveningen. Het WAS er heerlijk. Nu wordt m'n vriendin steeds lastig gevallen, en is er altijd onrust. Ik ga er NOOIT meer heen, het voelt er heel onveilig. Ik ben geen angsthaas, maar tegen zoveel raddraaiers kun je niet op.
 • Ronald Wingerde

  2 maanden geleden
  Een dagje strand is duurder dan een dagje pretpark.
 1. Zeven handhavers ernstig mishandeld bij aanhouding in Zoetermeer: ‘Ze moesten de noodknop gebruiken’
  Update

  Zeven handhavers ernstig mishandeld bij aanhouding in Zoetermeer: ‘Ze moesten de noodknop gebruiken’

  Zeven handhavers zijn vrijdagnacht ernstig gewond geraakt bij een aanhouding in Zoetermeer. Ze zouden na een korte achtervolging door zo’n vijftien mensen zijn belaagd en mishandeld. De gemeente Zoetermeer heeft het over ‘ernstig geweld’ tegen de handhavers, die onder meer een gebroken arm, hoofdletsel, bulten en blauwe plekken opliepen. Vier personen zijn aangehouden.