Frank Oostdam over wederom een bewogen jaar
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Oostdam over wederom een bewogen jaar © Rob Voss

Reisbranche-voorzitter verwacht een zware winter, maar 2022 wordt een beter reisjaar

Met de invoering van een quarantaineplicht in Oostenrijk begint voor veel wintersportliefhebbers de kerstvakantie in mineur. Een voorbode voor een nieuw jaar vol reisperikelen? Het ziet er somber uit, maar reisbranche-voorzitter Frank Oostdam houdt moed. ,,We raken steeds meer gewend aan deze situatie.”

1 reactie

 • Hans Laats

  11 maanden geleden
  Hans Laats. Deze man F. Oostdam moet een keer ophouden om tijdens deze crisis mensen aansporen om naar gebieden te laten gaan waar, ondanks de bevolking van de gastland allen gevaccineerd zijn, nog steeds besmettingen heerst. Neemt israël als voorbeeld. Allen gevaccineerd als eerste en eveneens geboost, toch weer besmettingen, weer geboost en gaat zo maar door het houd niet op. Men wordt lek geprikt en kunnen eerdaags niet meer vanaf van dat geprikt. Wie houd dat vol de vakantiegangers?
 1. Schiphol niet meer in top Europese vliegvelden: ‘Ze waren altijd uitblinker’

  Schiphol niet meer in top Europese vliegvel­den: ‘Ze waren altijd uitblinker’

  Schiphol staat na maanden van chaotische taferelen door personeelstekorten in de middenmoot van Europese vliegvelden als het gaat om klanttevredenheid. Dat blijkt uit een inventarisatie van Google-beoordelingen over de honderd drukste luchthavens van Europa, gemaakt door de website Vliegveldinfo.nl. In die voor het eerst samengestelde ranglijst staat de luchthaven bij Amsterdam op plek 40 met een score van 4 sterren.
 1. Nederlanders willen quarantaine ontlopen en vertrekken halsoverkop naar Oostenrijk
  Play
  VIDEO

  Nederlan­ders willen quarantai­ne ontlopen en vertrekken halsover­kop naar Oostenrijk

  Nederlanders die naar Oostenrijk gaan krijgen te maken met een verplichte quarantaine. Behalve als ze al een boosterprik hebben gehad en een negatieve coronatest kunnen overleggen. De Oostenrijkse autoriteiten zetten Nederland en drie andere landen op de lijst met zogeheten virusvariantgebieden vanwege het hoge aantal besmettingen met de omikronvariant. Dat betekent dat ook reizigers die zijn gevaccineerd tegen het coronavirus na aankomst in principe tien dagen in quarantaine moeten.