De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman wil het toerisme stimuleren om het land zo minder afhankelijk te maken van de olieproductie.
Volledig scherm
De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman wil het toerisme stimuleren om het land zo minder afhankelijk te maken van de olieproductie. © AP

Saoedi-Arabië gaat toeristen toelaten

Saoedi-Arabië gaat voor het eerst toeristenvisa uitreiken. Dat heeft het land vrijdag aangekondigd. De maatregel past in de plannen van Riyad om het koninkrijk minder afhankelijk te maken van olie door het toerisme te ontwikkelen.

 1. Rotterdam hoopt op extra toeristen door songfestival: ‘Misschien wel 2 miljoen bezoekers erbij’
  PREMIUM

  Rotterdam hoopt op extra toeristen door songfesti­val: ‘Misschien wel 2 miljoen bezoekers erbij’

  Het Eurovisie Songfestival zou Rotterdam geen windeieren leggen. Zodra de muzikale happening achter de rug was, zouden toeristen met hun volle beurzen de lokale economie tot grote hoogte opstuwen. Dat was 2020. Nu, een jaartje later, is het nog maar afwachten wat de Rotterdamse economie gaat overhouden aan de promotie door de shows, die vanuit Ahoy de wereld overgaan. Gaan we er nog wat aan verdienen, en vooral wanneer? Een rondje langs de velden.
 2. Wereldwandelaar Tom heeft de eerste 500 kilometer achter de kiezen: ‘Ik geniet van iedere stap’
  PREMIUM
  tom wandelt de wereld rond

  Wereldwan­de­laar Tom heeft de eerste 500 kilometer achter de kiezen: ‘Ik geniet van iedere stap’

  Sliedrechter Tom Boerman wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok de 34-jarige Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 1: Van Sliedrecht naar Fontenoy-le-Château (Frankrijk).