Volledig scherm
© Thinkstock

Schoonouders niet geliefd als reisgezelschap

Ouders en vooral schoonouders zijn niet de meest populaire reisgenoten. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.000 respondenten. Bijna 4 op de 10 Nederlanders gaan liever helemaal niet op reis, dan dat ze de vakantie met hun schoonfamilie moeten vieren.

Volledig scherm
© Thinkstock

Poll

Ga jij wel eens met je schoonouders op vakantie?

  • Nee, afschuwelijk (41%)
  • Nee, maar dat lijkt me best gezellig (16%)
  • Ja, gezellig toch? (27%)
  • Ja, maar liever niet (16%)
12785 stemmen

Slechts 3,6 procent van alle ondervraagden gaat graag met de schoonouders op reis. Een uitgesproken 23,6 wil absoluut niet met schoonma en -pa op vakantie. Als schoonmoeder dan toch mee gaat of moet dan wil een kleine meerderheid (54,7 procent) wel een accommodatie met haar delen.

Ook is aan de respondenten gevraagd of zij graag met hun ouders op vakantie gaan. Bijna drie op de tien ondervraagden gaan liever niet met hun ouders op vakantie en 17 procent absoluut niet. Ruim twee op de tien gaat juist graag tot heel graag met hun ouders op reis.

Ruzie
Als we dan toch met de (schoon)familie op vakantie gaan, dan ligt een ruzie op de loer. Die ruzies komen het vaakst voor bij de respondenten in de leeftijdsgroep tot 49 jaar (31,9 procent). In dezelfde leeftijdsgroep is er bij bijna 11 procent onenigheid geweest bij het boeken van een reis. Onder de 65-plussers ligt het percentage 'ruzie op vakantie' slechts op 15,2 procent.

En met wie we dan het liefst op vakantie gaan? Met de eigen partner, de kinderen of met vrienden, zo blijkt uit het onderzoek.

Belangrijkst op vakantie

Accommodatie: 32,2 procent
Het weer: 23,1 procent
De locatie: 22,5 procent
Het gezelschap: 16,3 procent
Overig: 2,4 procent
De activiteiten: 2 procent
Wifi: 1,3 procent