Volledig scherm
© Shutterstock

Stijlvol Wenen

Stad van Mozart, Beethoven en de Wiener Staatsoper: Wenen is synoniem aan ‘stijlvol’ en ‘elegant’. Maar Wenen is ook ‘gewoon’ een moderne, sfeervolle miljoenenstad met talloze evenementen, prachtige architectuur, mooie bars en een verfijnde keuken. O ja, en vergeet de Sachertorte niet.

Waar beginnen?

Bij Schloß Schönbrunn, voormalig paleis van keizers en keizerinnen. Voor het betere Sissi-gevoel stap je naar binnen: 40 van de 1441 (!) kamers zijn toegankelijk voor het publiek. En dwaal daarna door het prachtige park.

Volledig scherm
© Shutterstock

En verder…

Concerten, shows, exposities en musea vind je vooral in het MuseumsQuartier. De Weense Staatsopera staat bekend als een van de beste opera’s ter wereld. Eenvoudiger vermaak is er ook: Tiergarten Schönbrunn is de oudste dierentuin ter wereld. En het grote pretpark Prater heeft niet alleen een beroemd reuzenrad uit 1897, maar ook heel veel sportfaciliteiten en een planetarium.

Volledig scherm
© Shutterstock

Waarom Wenen?

1. Ervaar de Kaffeehauskultur in een van de vele bijzondere Weense koffiehuizen. En ja, daar hoort Sachertorte met slagroom bij.
2. Maak je stedentrip compleet met een bezoek aan een training of show van de Spaanse Rijschool. Ook voor niet-ruiters razend interessant.
3. Op de authentieke Naschmarkt vind je de complete wereldkeuken.

Tip: In het wijndorp Grinzing, inmiddels ‘opgeslokt’ door Wenen, vind je bloeiende wijnranken én talloze prachtige wijnhuizen.

Volledig scherm
© Shutterstock