Volledig scherm
© Akhil Suhas

Student reist als tovenaar Gandalf door Nieuw-Zeeland

Wie aan de landschappen van Nieuw-Zeeland denkt, komt al gauw terecht bij de overweldigende filmbeelden uit Lord of the Rings. De kaskraker - op basis van de trilogie van de Engelse schrijver J.R.R. Tolkien - werd grotendeels in Nieuw-Zeelandse natuurparken gefilmd. Omdat hij die plekken op zijn eigen manier wilde vastleggen bedacht Akhil Suhas (21), een jonge Indiase student, een grapje dat hem inmiddels vele duizenden volgers in de sociale media heeft opgeleverd. 

Want met een puntige tovenaarshoed, een staf en een pij reisde hij rond en vroeg passanten om te poseren als Gandalf, de beroemde tovenaar. Gedurende zes maanden werkte de student zo een parcours af van 15.000 kilometer en kiekte Gandalfs op de mooiste plekjes.

Amateurfotograaf Suhas wilde in ieder geval nog even rondreizen nadat hij was afgestudeerd aan de universiteit van Auckland. Hij kreeg zijn idee nadat hij Lord of the Rings voor de vijfde keer had gezien. Aanvankelijk verkleedde hij zichzelf en liet zich door een tijdelijk meereizende vriend fotograferen maar later vroeg hij lokale bewoners en toeristen zijn spel mee te spelen. Niemand weigerde. 

,,Het geheim is passanten aan te spreken, een praatje te maken en ze mijn project uit te leggen. Gelukkig heeft niemand ‘nee’ gezegd. Alsof mensen zich realiseerden als je toch in het landschap van Middle Earth bent je je net zo goed kunt verkleden als Gandalf.”