Digitale detoxvakantie
Volledig scherm
PREMIUM
Digitale detoxvakantie © Sophia den Breems

Telefoonloze vakantie in trek

Een telefoonloze vakantie, kunnen we dat nog aan? In de reiswereld groeit het aanbod. ,,Na een paar dagen afkicken leer je weer hoe het is om met jezelf te zijn."

Poll

Een telefoonloze vakantie, iets voor jou?

  • Heerlijk (70%)
  • Moet er niet aan denken (14%)
  • Misschien een weekendje? (16%)
19652 stemmen

,,Al zeven jaar houd ik in mijn eentje een offline-vakantie in Portugal", zegt Bamber Delver (55), opvoedcoach en directeur van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij. Zijn geliefde en kind blijven thuis. 

Bij aankomst levert hij zijn smartphone in bij de receptie van het vakantieoord. Dat geeft hem garantie op rust: ,,Mijn telefoon werkt als een magneet op mij. Het hotel heeft onlangs wifi aangesloten, op verzoek van gasten. Best wel lastig. Gelukkig heb ik de aandrang weerstaan om online te gaan."

Pas na drie dagen in Portugal ebt zijn behoefte weg te appen, mailen, snapchatten, twitteren, facebooken, foto's te maken en nieuws te lezen. Dan voelt hij zijn smartphone ook niet meer trillen. En laat hij los wat thuis en op zijn werk gebeurt. In die week van rust en ruimte krijgt hij inzichten over wie of wat ertoe doet in zijn leven. Of wat hem te doen staat.