Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Tschüss Tirol! ‘Cultureel skiën’ in Turkije in opkomst

Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn dé wintersportlanden bij uitstek. Exotischere wintersportgebieden zouden ook graag in onze gunst komen. Wat heeft bijvoorbeeld Turkije de wintersportfanaat te bieden? 

Kayseri - Kinderlijk blij dollen toeristen uit Maleisië in de verse sneeuw aan de voet van het Turkse skiresort Erciyes. Selfies en foto’s van vrienden en familieleden leggen de vakantiepret vast om straks te delen met het thuisfront. ,,Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik sneeuw zie”, zegt Danny (63) uit Kuala Lumpur opgewonden.

  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.