Volledig scherm
© Hollandse Hoogte

Tunesië: to go or not to go?

Ondanks een negatief reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken vliegt Corendon naar Tunesië. 'Ideaal voor een onvergetelijke vakantie.' Is de touroperator gek geworden? Nee, want een advies is slechts een advies. De keuze is aan ons, de vakantiegangers. Weeg zelf af tussen...

... GAAN

Altijd lekker weer, mooie stranden, topcultuur en je kon er nog nooit zo goedkoop naartoe! Veiligheid? Volgens de Franse overheid zijn de grootste risico's verdwenen. En die zullen het toch wel weten. Het is hun voormalige kolonie. Waarom zou je dan niet naar Tunesië gaan en wel naar Turkije, waar het aantal aanslagen en slachtoffers de afgelopen jaren een stuk groter was? Bovendien is Tunesië het enige land in Noord- Afrika waar de revolutie tot democratie heeft geleid. Dat verdient juist onze steun.

... of NIET GAAN

Allemaal leuk en aardig, maar waarom zou je met vakantie gaan naar een land waarvoor een negatief reisadvies geldt? De Fransen denken daar misschien anders over, maar er is op zijn minst discussie over de veiligheid. Zelfs als het Nederlandse advies wordt versoepeld van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel (opletten) voelt het er gevaarlijker dan in Frankrijk, Portugal en Spanje. En of dat gevoel nou terecht is of niet, het bepaalt mede het vakantieplezier. Garanties heb je nooit, maar als je zorgeloos op vakantie wilt, kies je voor landen met code groen (geen bijzondere veiligheidsrisico's).