Het huren van een camper wordt steeds populairder onder jongeren.
Volledig scherm
Het huren van een camper wordt steeds populairder onder jongeren. © Shutterstock

Weekendje Lowlands of roadtrip: jongeren massaal aan de deelcamper

Jongeren huren steeds vaker een camper van particulieren voor hun vakantie. Dat blijkt uit cijfers van Camptoo en Goboony, twee websites die campers verhuren. Vooral roadtrips en bezoekjes aan festivals populair blijken.

 1. ANVR: Reizen van en naar oranje gebied? Dat kan nog steeds veilig en verantwoord

  ANVR: Reizen van en naar oranje gebied? Dat kan nog steeds veilig en verant­woord

  Nederlandse reisorganisaties kunnen volgens brancheorganisatie ANVR nog steeds op een verantwoorde manier pakketreizen aanbieden naar landen met kleurcode oranje. Ook het feit dat in Nederland zelf het aantal coronabesmettingen snel oploopt en we om die reden niet meer welkom zijn in Marokko, is volgens de reiskoepel geen reden toeristische vluchten te schrappen. ,,85 procent van de Nederlanders is gevaccineerd.’’
 2. Felicia (34) gaat élke maand naar Disneyland Parijs: ‘Ik koop er soms voor 1500 euro aan spullen’
  PREMIUM

  Felicia (34) gaat élke maand naar Disneyland Parijs: ‘Ik koop er soms voor 1500 euro aan spullen’

  Wat voor de meeste mensen een uniek uitje is, is voor Felicia Droogsma (34) uit Nijkerk maandelijkse kost: een bezoek aan Disneyland Parijs. Niet alleen voor zichzelf, ook voor anderen. Als ‘personal shopper’ keert ze huiswaarts met merchandise, die ze op bestelling meeneemt voor andere Disney-liefhebbers. Niet om er aan te verdienen, maar omdat ze het ‘gewoon leuk’ vindt.