Volledig scherm
© Singapore Airlines

Zo superdeluxe heb je waarschijnlijk nog nooit gevlogen

Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines heeft met een investering van bijna 730 miljoen euro achttien Airbus A380 widebody-vliegtuigen nog aantrekkelijker gemaakt voor schatrijke businessclass-passagiers. Aan boord van de toestellen zijn superdeluxe 'hotelsuites' gerealiseerd met tweepersoonsbedden en allerlei extra's zoals flatscreens, Wedgewood-servies en supersnel internet. 

Singapore Airlines had al zo'n tien jaar luxe suites in sommige A380's. Maar deze week heeft het bedrijf bekendgemaakt hoe de nieuwe voorzieningen eruit gaan zien. Het gaat om zes suites die op de bovenste verdieping, voorin het vliegtuig, zijn gesitueerd. Verder is er in de businessclass ook nog een rij stoelen die in een handomdraai tot een plat bed kunnen worden omgebouwd. Veel privacy hebben de passagiers echter niet op het middengedeelte, omdat reizigers die aan de raamzijde zitten op het bed kunnen kijken. 

In de suites voorin is veel meer privacy, omdat ze afsluitbaar zijn. Ze worden echter niet met een deur aan het zicht onttrokken maar door een soort schot dat in de basisstand tot heuphoogte reikt. Dat is gedaan, opdat cabinepersoneel de slapende reizigers altijd tijdens de vlucht in de gaten kan blijven houden. Wie extra betaalt krijgt een volledige afsluiting. De inrichting van de suites maakt de inkijk weer een beetje goed, benadrukt de luchtvaartmaatschappij. Er zijn met leer afgewerkte opbergvakken, riante toiletvoorzieningen vlakbij en traploos instelbare sfeerverlichting. 

Prijskaartje

De comfortabel ogende suites (uiteindelijk ook beschikbaar in eenpersoons variant) en uitklapbare gangpadstoelen zijn niet voor doorsnee reizigers weggelegd. Volgens Singapore Airlines hangt er een prominent prijskaartje aan. Zo kost een suite tijdens een enkele reis van Singapore naar Sydney (Australië) maar liefst 6.600 dollar (5.662 euro) en een business classstoel met bedmogelijkheid 3.100 dollar (2660 euro). De maatschappij vertelde aan nieuwszender CNN dat het om een realistische investering gaat. Er zou veel vraag naar de suites en stoelen zijn. 

Volledig scherm
© Singapore Airlines
Volledig scherm
© Singapore Airlines
Volledig scherm
© Singapore Airlines
Volledig scherm
© Singapore Airlines