Volledig scherm
Chanon Hasuwannakit uit Thailand is de 10.000ste scholier die GeoFort bezoekt. © GeoFort

10.000ste scholier op GeoFort komt van de andere kant van de wereld

Het GeoFort in Herwijnen heeft vandaag de 10.000ste scholier van dit jaar ontvangen. En die kwam niet direct uit de buurt. 

Chanon Hasuwannakit uit Thailand legde hemelsbreed een afstand van ruim 9.000 kilometer af om bij het educatief themapark over de drempel te kunnen stappen. De scholier is in Nederland om deel te nemen aan de International Junior Science Olympiad.

Dit is een evenement waarbij driehonderd jongeren (tot 15 jaar) uit vijftig landen op het gebied van wetenschap en technologie worden uitgedaagd. De scholieren zijn nog tot begin volgende week in Nederland.

Dijkdoorbraak

De deelnemers aan de Olympiade gingen vandaag op bezoek bij de waterschappen. De jongeren die door Waterschap Rivierenland werden ontvangen, kwamen op uitnodiging naar het GeoFort. Daar kregen ze het probleem van een dijkdoorbraak voorgelegd. Met behulp actuele digitale kaarten en Geografische Informatie Systemen (GIS) moesten ze evacuaties plannen, routes bepalen en opvangmogelijkheden aanwijzen.

Volledig scherm
Scholieren aan de slag met crisismanagement bij een dijkdoorbraak. © GeoFort

Directeur van het GeoFort, Willemijn Simon van Leeuwen, was erg blij de 10.000ste scholier te verwelkomen. ,,Ik ben heel trots dat wij als relatief jong science center al zo veel leerlingen op het fort krijgen. Een bezoek aan GeoFort past naadloos in het techniek onderwijs van scholen. Naast het feit dat leerlingen er wat van leren staat op GeoFort het plezier voorop. Kinderen leren immers makkelijker en onthouden dingen beter als het leuk is. Hopelijk is dat ook de reden waarom zoveel scholen elk jaar weer terugkomen.”

Het GeoFort werd vorig jaar onderscheiden met de Children in Museum Award, een internationale prijs voor het meest kindvriendelijke museum.