Volledig scherm
De B in Ottoland. © Google Streetview

77-jarig slachtoffer overvalpoging 'enorm geschrokken'

UpdateEen 77-jarige inwoner van Ottoland is maandagavond overvallen in zijn woning aan de B Even. Het slachtoffer wist echter te ontkomen. Vermoedelijk raakten de overvallers daardoor zo van slag, dat ze hun daad niet afmaakten. Ze vertrokken zonder iets buit te maken.

Overbuurman Ton Blom stond versteld toen een auto plots zijn erf op reed. Het slachtoffer stapte uit en belde bij hem aan, maar voor hij open kon doen kwam de bejaarde Ottolander al door de achterdeur naar binnen.

,,Hij was ontzettend geschrokken. Vind je het gek? Die gasten hadden net een mes voor zijn neus gehouden. Hij heeft heel veel geluk gehad dat hij weg kon komen.’’

Hij heeft 1-1-2 gebeld en met het slachtoffer nog een lamp op diens huis gericht. Ze zagen echter niets meer: ,,Verder konden we niets doen. Voor hetzelfde geld hadden die gasten ook een pistool.’’ Daarna ging het snel: ,,De politie was er binnen tien minuten met drie of vier auto’s. We hebben nog nooit zo veel politie in de straat gehad.’’

Van de daders is echter geen spoor meer aangetroffen. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om twee donker geklede mannen. Ze hoopt dat getuigen meer duidelijkheid kunnen verschaffen.

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (6%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (13%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (71%)
881 stemmen