Volledig scherm
Selweg A15 ter hoogte van hectometerpaal 90.8 bij knooppunt Gorinchem. De snelweg gaat tussen Gorinchem en Papendrecht dicht voor onderhoud. © ANP

A15 tussen Gorinchem en Papendrecht gaat een weekeinde lang dicht

De A15 tussen knooppunt Gorinchem en de aansluiting met de N3 bij Papendrecht gaat vrijdagavond 8 november gedurende het hele weekeind op slot. Medewerkers van Rijkswaterstaat werken onder meer verzakkingen weg. Op meerdere plekken heeft de snelweg iets weg van een soort achtbaan: automobilisten en passagiers zitten in hun stoelen te stuiteren als ze deze verzakkingen passeren.

Het is niet de enige onderhoudsklus die Rijkswaterstaat uitvoert. Tijdens de afsluiting, die maximaal duurt tot maandagochtend vijf uur, wordt ook het asfalt gerepareerd en de zichtbaarheid van wegmarkeringen verbeterd. Verder staat onderhoud van de geleiderail op het programma.

Voorafgaand aan de afsluiting die vrijdagavond vanaf tien uur wordt ingesteld, is het mogelijk dat wegwerkers al voorbereidend werk doen.

Extra reistijd

Tijdens de afsluiting van de A15 wordt verkeer vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via de A27 richting knoopppunt Hooipolder. Via de A59 en de A16 kunnen weggebruikers alsnog richting Dordrecht. Automobilisten in de regio kunnen omrijden via provinciale wegen N216 en N214. De verwachte extra reistijd is tien tot dertig minuten.

In noodgevallen kunnen hulpdiensten wel via de A15 rijden. Voor hen is het mogelijk om de werkzaamheden te passeren.

Volledig scherm
Rijkswaterstaat stelt omleidingsroutes in tijdens de wegwerkzaamheden. © Rijkswaterstaat

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (59%)
  • Niet mee eens (41%)
2866 stemmen