Volledig scherm
Botsing A27 ter hoogte van Meerkerk © Ricardo Smit

A27 richting Utrecht weer vrij na ongeluk met vrachtwagens bij Meerkerk

UpdateOp de A27 ter hoogte van Meerkerk in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend drie vrachtwagens op elkaar gebotst. Er zouden twee mensen gewond zijn geraakt bij de botsingen, meerdere ambulances zijn uitgerukt. De weg is inmiddels weer vrij.

Volgens de politie zijn er twee mensen lichtgewond geraakt. Alle betrokkenen zijn in ieder geval uit hun voertuig gehaald. Een vrachtwagen die bij de botsing betrokken was is een deel van zijn lading fruitpulp verloren.

Het is een behoorlijke chaos volgens de politie, die meldt dat er geen personenauto's betrokken zijn. Er loopt veel fruitpulp over de weg. De twee lichtgewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Kijkersfile

De weg was enkele uren volledig afgesloten. Via de afrit Noordeloos wordt het verkeer de weg afgeleid. Automobilisten wordt aangeraden om te rijden via de A15 of de A2. Op de tegengestelde rijrichting is inmiddels een kijkersfile ontstaan.

Rijkswaterstaat roept automobilisten op om in hun auto te blijven zitten, ook als alles stilstaat. 'Hulpdiensten kunnen er niet langs als je op de vluchtstrook gaat staan.'

Inmiddels is ook het verkeer in de kern van Meerkerk vastgelopen door verkeer dat een sluiproute wil nemen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in! 

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (57%)
  • Niet mee eens (43%)
1579 stemmen