Volledig scherm
Klariene van Zee, Janny Visser en Sheila van den Berg poseren bij het zelfgeplaatste bord. Eind dit jaar krijgen ze naar verwachting hun zin. © Cor de Kock

Aanleg van rotonde bij Goudriaan start eind dit jaar

De provincie Zuid-Holland begint naar verwachting eind dit jaar met de aanleg van een rotonde op de N216 bij Goudriaan. Dat schrijft de gemeente Molenlanden.

De rotonde is een langgekoesterde wens van inwoners van het dorp en werd door de gemeente opgenomen in het 'samenlevingsprogramma', waarin projecten voor de komende drie jaar staan vermeld. Vorig jaar plaatsten inwoners als stunt een straatnaambord op de kruising, om hun lobby voor de komst van een rotonde kracht bij te zetten. ‘Rondje Goudriaan: Rotonde toegezegd sinds 2003' staat er op het ludieke bord, dat nog altijd fier overeind staat. 

,,Het is bedoeld als stok achter de deur, om ervoor te zorgen dat de rotonde er uiteindelijk écht komt’’, stelde de Klankbordgroep Goudriaan bij de plaatsing van het bord in oktober. ,,We wachten inmiddels al zó lang.’’

Quote

We wachten inmiddels al zó lang

Klankbordgroep Goudriaan

Waterkering

Volgens de gemeente liep de aanleg onlangs nog extra vertraging op. Ter hoogte van de kruising moet een waterkering worden aangelegd. Om die reden moet Waterschap Rivierenland eerst werkzaamheden verrichten, voordat begonnen kan worden met de bouw van de rotonde.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Goudriaan en omstreken? Schrijf je hier in!