Volledig scherm
Bij de ingang van het Beatrixziekenhuis staat leuzen verdeeld over dozen, symbolisch de bouwstenen van zorg. © AD/Anja Broeken

Actiecomité Beatrixziekenhuis ondersteunt stakingsdag met handtekeningen en leuzen

Actiecomité Bea-in-actie is een petitie gestart waarmee ze onder het personeel van het Beatrixziekenhuis handtekeningen inzamelt. Met deze petitie wil ze de directie van Rivas Zorggroep duidelijk maken dat er ook in het Gorcums ziekenhuis grote zorgen zijn over de toekomst van de zorg. Het actiecomité hoopt maandag de handtekeningen aan te bieden.

,,We willen met onze actie benadrukken dat we de landelijke roep om een goede cao voor de zorg ondersteunen. Die is nodig willen we in de toekomst ook goede zorg kunnen blijven geven. Al draaien we in het Beatrixziekenhuis geen zondagsdiensten, zoals in vrijwel alle andere ziekenhuizen wel het geval is’’, zegt Esther van Iperen namens actiecomité Bea-in-actie.

Stakingsdag

Het kan bezoekers van het Beatrixziekenhuis inmiddels niet meer ontgaan dat ook onder het personeel in Gorinchem de landelijke stakingsdag in de zorg leeft. ,,Wij hebben ervoor gekozen om woensdag 20 november publieksvriendelijke, ludieke acties te houden. Daarmee verklaren we ons solidair met onze collega’s elders in het land. Inmiddels hangen en staan er bij ons ook actieleuzen, verspreid door het ziekenhuis’’, legt Van Iperen uit.

Het Beatrixziekenhuis werd gisteren door Elsevier uitgeroepen tot beste ziekenhuis van Nederland. Vorige week werd al bekend dat het ziekenhuis in de Ziekenhuis Top 100 van het AD de eerste plaats bezette in de categorie streekziekenhuizen. ,,Daarmee zijn we zeker blij. We krijgen als personeel van de directie de credits. Maar we willen graag meer dan alleen taart en een bedankje’’, aldus Van Iperen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland