Volledig scherm
© Cees Schilthuizen

Afscheidsreceptie voor Govert Veldhuijzen

Burgemeester Govert Veldhuijzen neemt dinsdag 22 augustus afscheid van Gorinchem. Hij doet dit tijdens een afscheidsreceptie in de hal van het stadhuis. 

Deze begint om 16 uur en duurt tot 18 uur. Veldhuijzen trad juni 2015 aan als waarnemer. Anton Barske stapte de maand ervoor op. Reinie Melissant wordt maandag 28 augustus geïnstalleerd als nieuwe burgemeester. 

Veldhuijzen kwam naar de Arkelstad om de plooien glad te strijken: de verhoudingen tussen burgemeester Barske, de wethouders, de raad en het ambtelijk apparaat waren verstoord. Maar ook raadsleden hadden onderling regelmatig een appeltje met elkaar te schillen. Na gesprekken kreeg de waarnemer het voor elkaar dat betrokkenen hun focus weer richtten op de stad.

Visie 

Zo drukte Veldhuijzen ook zijn stempel op de nieuwe toekomstvisie voor de stad. ,,De toekomstvisie is van belang voor de positie die Gorinchem kiest in de regio, maar ook daar buiten'', zo stelde hij vorig jaar toen het plan voor de ontwikkeling ervan werd gepresenteerd. ,,De visie is ook belangrijk voor keuzes als het gaat om economische, ruimtelijke en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen.’’

Hij wilde de vraag 'wat voor stad wil Gorinchem zijn in 2035' niet alleen met de raad en de ambtenaren uit het stadhuis beantwoorden, maar vooral ook met de hulp van inwoners, buurgemeenten en de provincie Zuid-Holland. Een opzet die gelukt is, want meerdere Gorcumers brachten hun ideeën in.

Rivierenland