Volledig scherm
De verdachte had de banden van verschillende auto's geschroefd. © Politie Lek en Merwede

Agent komt ten val door konijnenhol tijdens achtervolging van velgendief in Gorinchem

Een velgendief is in de nacht van zondag op maandag overlopen bij een autobedrijf in Gorinchem. De verdachte wist te ontkomen nadat een agent ten val kwam tijdens de achtervolging. Dat meldt de politie. 

Surveillerende agenten zagen in de nacht van zondag op maandag een witte bestelauto staan op de parkeerplaats aan de Avelingen in Gorinchem. Ze kregen het gevoel dat er iets niet klopte toen bleek dat het voertuig niet was afgesloten en er nog allerlei spullen in de auto lagen. 

Via cameratoezicht kregen de agenten te horen dat er een persoon op het terrein van een autodealer in de omgeving liep. Eenmaal ter plaatse zagen ze verschillende banden met velgen liggen. Ook zagen de agenten een persoon lopen bij het hek. De verdachte had de komst van de politie door en zette het op een rennen, waarop de achtervolging werd ingezet. 

Val door konijnenhol

‘Een konijnenhol gooide roet in het eten’, schrijft het politieteam Lek en Merwede in een bericht over de achtervolging op Facebook. Een van de agenten kwam met zijn voet in het hol. ‘De collega kwam hard ten val en liep lichte verwondingen op.’ Door de valpartij was de verdachte inmiddels uit het zicht geraakt. Daarom werd de omgeving afgezet en is met behulp van een politiehond en helikopter gezocht naar de verdachte. Deze is niet meer gevonden.

De politie doet nader onderzoek naar de poging tot diefstal. Daarvoor worden onder meer camerabeelden bekeken. Ook is de politie op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de diefstal of mogelijk de bestelauto van de verdachte hebben zien rijden. 

De velgen die werden gevonden, zijn direct teruggebracht naar het autobedrijf. ‘Hierdoor is de schade beperkt gebleven’, laat de politie weten. Het voertuig dat geparkeerd stond aan de Avelingen is in beslag genomen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!