Volledig scherm
De Aldi in de Gildenwijk. © AD

Aldi in Gorcumse Gildenwijk gaat flink uitbreiden

Supermarkt Aldi in de Gorcumse Gildenwijk gaat uitbreiden. De eigenaar van winkelcentrum Kwakernaat aan de Gildenweg heeft hiervoor grond van de gemeente gekocht.   

Ruim 200.000 euro heeft de vastgoedeigenaar neergeteld voor de 540 vierkant meter gemeentegrond. Burgemeester en wethouders hebben inmiddels ingestemd met de verkoop. Zij hebben besloten dat Gorinchem het bouwrijp maken van de grond voor zijn rekening neemt. De eerste voorbereidingen zijn al begonnen.

Quote

De aanvraag voor de uitbrei­ding past naadloos binnen ons detailhan­dels­be­leid

,,De aanvraag voor de uitbreiding van de Aldi in winkelcentrum Kwakernaat past naadloos binnen ons detailhandelsbeleid én dat van de provincie’’, lichten burgemeester en wethouders toe. ,,Deze supermarkt is een belangrijke trekker van winkelend publiek en zorgt daardoor mede voor de levensvatbaarheid van dit kleine winkelcentrum.’’

Met de uitbreiding is een bedrag van zo’n kleine 700.000 euro gemoeid. Het winkelcentrum wordt daardoor ruim 700 vierkante meter groter. De uitbreiding vindt met name aan de achterzijde plaats, waardoor daar tien parkeerplaatsen verdwijnen. Dat verlies wordt ruimschoots gecompenseerd aan de voorzijde van het winkelcentrum aan de Gildenweg. Daar liggen nu 48 parkeerplaatsen, maar dat worden er uiteindelijk negentig.

Wens

Door de grondverkoop ziet Aldi zijn lang gekoesterde wens om te kunnen uitbreiden in vervulling gaan. De supermarktketen sloot in juni 2015 het filiaal in de Gorcumse binnenstad. Toen gingen er geruchten dat de sluiting samen zou hangen met de aankoop van hotel Gorinchem. De directie ontkende destijds niet dat ze in gesprek was met Aldi, maar ook met een andere supermarktketen. Ze had zelf nieuwbouwplannen op bedrijventerrein Oost II. Die zijn er overigens nog steeds.

Vanuit Aldi zelf is er vooralsnog geen reactie. Een woordvoerder van de supermarkt zegde toe op zoek te gaan naar aanvullende informatie. Onder meer of het filiaal in Gorinchem straks samenwerkt met leveranciers uit de regio, zoals elders in het land gebeurt. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!  

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (12%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (24%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (20%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (44%)
178 stemmen