Volledig scherm
Benederpop wordt opgebouwd, maandagmiddag. Zaterdag 18 mei wordt het festival gehouden aan de Duijlweg tussen Almkerk en Dussen. Er zijn nog kaarten. © Cor de Kock

Almkerk maakt zich op voor BLØF, Snollebollekes en Ronnie Flex

De eerste editie van Benderpop was in 1994. De tweede was in 2009. De derde is zaterdag. Almkerk maakt zich op voor grote acts als BLØF, Snollebollekes, Ronnie Flex en meer. 

Nu de jeugdsoos vijftig jaar bestaat, moet dat groots gevierd worden, vinden ze in Almkerk. Want bedenk: ‘Al víjftig jaar zetten vrijwilligers zich in voor jongeren in de regio van Almkerk’, zo jubelen de huidige vijftig vrijwilligers van De Soos. 

Veel is er veranderd, maar veel ook niet: van een feestje houden ze nog steeds. Voor het eendaagse festival Benederpop, ter ere van het jubileum, heeft De Soos grote namen gestrikt. 

Zaterdag staan onder meer BLØF, Snollebollekes en Ronnie Flex op het programma. Het festivalterrein aan de Duijleweg wordt deze dagen gereed gemaakt voor de duizenden bezoekers. De kaarten voor zaterdag, te koop via Ticketmaster, zijn nog niet helemaal uitverkocht.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Altena en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland