Een van de ponten van veerdienst Riveer, tussen Woudrichem en Gorinchem.
Volledig scherm
Een van de ponten van veerdienst Riveer, tussen Woudrichem en Gorinchem. © Cor de Kock

Altena gaat miljoenen extra betalen voor twee elektrische veerboten

De raad is zich ervan bewust: Altena, een eiland in het rivierengebied, kan niet zonder goed functionerende veerverbindingen. Daarom stelt de gemeente extra geld beschikbaar voor de tegenvallende aanbesteding van twee elektrische veerboten, die ingezet worden op de Boven Merwede.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Haalbaarheidsonderzoek loopt: elektrische pont wellicht ook voor Brakel en Aalst
  PREMIUM

  Haalbaar­heids­on­der­zoek loopt: elektri­sche pont wellicht ook voor Brakel en Aalst

  BRAKEL/GORINCHEM - De twee elektrische veren die Riveer laat bouwen door Holland Shipyards in Hardinxveld-Giessendam zijn niet bedoeld voor de veren tussen Brakel en Herwijnen en tussen Aalst en Veen. Maar de onderzoeken naar wat haalbaar is op die verbindingen zijn in volle gang. ,,We brengen de mogelijkheden en kosten in beeld. Tevens bekijken we wat we kunnen besparen op bijvoorbeeld gasolie, onderhoud en stikstofuitstoot.”

Rivierenland