Volledig scherm
PREMIUM
Michael van Hoorne op de Avonturenboerderij Molenwaard. © Cees van der Wal

Ambitieuze directeur Avonturenboerderij: ‘Waarom geen tweede en derde themapark?’

Een extra restaurant, een groter theater én een compleet nieuw parkdeel in het teken van fruit en insecten. Directeur Michael van Hoorne (39) heeft grootse plannen met ‘zijn’ Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. En kijkt ondertussen ook al verder. ,,Waarom geen tweede en derde themapark op andere plekken in Nederland?’’

De klok slaat bijna 10.00 uur wanneer Michael van Hoorne zijn ronde maakt over het terrein van de Avonturenboerderij aan de Wilgenweg. Het themapark opent over een paar minuten de deuren, dus schieten overal medewerkers in actie. Mascottes Fien en Teun maken zich klaar voor de eerste van vijf shows voor jonge bezoekers. Bij onder meer de knuffelweide, de moestuin en het manegeplein worden ook de laatste voorbereidingen getroffen. ,,‘Mogûh, allemaal!’, klinkt het opgewekt uit de mond van de directeur, gekleed in net zo’n donkergroen jasje als het gros van zijn medewerkers, met daarop een afbeelding van Fien en Teun.

 1. Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt
  PREMIUM
  LONGREAD | 75 jaar bevrijding

  Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt

  Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

 • Mee eens (57%)
 • Niet mee eens (43%)
1644 stemmen