Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © ANP XTRA

Auto in brand op kruising Veen, nét als vorig jaar in het eerste weekend van december

Op de Witboomstraat in Veen is in de nacht van zaterdag op zondag een sloopauto in brand gestoken. Tientallen omstanders keken op de kruising met de Mussentiend toe hoe de brandweer het vuur bedwong.

Net voor twaalf uur kreeg de meldkamer het bericht dat er een auto in brand stond in Veen. Op het Kruis, zoals de plek in het dorp ook wel wordt genoemd.

Het is vergelijkbaar met vorig jaar: ook toen ging in het eerste weekeinde van december ook een sloopauto in brand. Al moest de brandweer hiervoor op de Grote straat zijn, een weg die parallel ligt aan de Witboomstraat. De dag ervoor gingen er in die straat een stapel autobanden in de hens.

Voormalig gemeente Aalburg berekende enkele jaren geleden dat de branden duizenden euro’s aan kosten met zich meebrachten. Op basis van die cijfers kostte de nieuwjaarsviering in Veen 12,81 euro per inwoner. In Wijk en Aalburg was dat 2,82 euro. In dat bedrag waren ook kosten van schadeherstel meegerekend, zoals bijvoorbeeld reparatie van het wegdek.

Juni dit jaar, tijdens het Pinksterweekeinde, ging overigens ook een sloopauto in vlammen op. De gemeente Altena deed geen aangifte.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Veen en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland